- Folk må få livreddende helsehjelp

- Folk må få livreddende helsehjelp thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: March 26, 2013

Leger Uten Grenser krever tilgang til medisinsk hjelp for befolkningen i Den sentralafrikanske republikk etter at opposisjonsgrupper har tatt kontroll over hovedstaden Bangui.

- Skadde og syke pasienter må få den livreddende behandlingen de trenger, sier Nils Mørk, kommunikasjonssjef for Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser krever at partene i den pågående konflikten i Den sentralafrikanske republikk respekterer pasienter, medisinsk ansatte og helsefasiliteter. Opposisjonsgruppen Seleka har tatt kontroll over byen Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk.

- De siste 48 timene er Leger Uten Grensers arbeid blitt alvorlig forstyrret, og vi har for eksempel ikke mulighet til å sende kritisk sårede pasienter videre for operasjoner. Dette kan koste liv, sier Nils Mørk, kommunikasjonssjef for Leger Uten Grenser.

Så langt er det 23 skadede pasienter som ikke har mulighet til å bli videresendt fra Leger Uten Grensers klinikk i Sibut til Bangui for videre behandling.

- Mange mennesker oppsøker ikke sykehus i frykt for å bli ofre i konflikten. Kampene sørger også for at Leger Uten Grenser ikke kan gi livsviktig behandling, sier Mørk.

Plyndring av helseklinikker Leger Uten Grensers klinikker er også blitt plyndret. Organisasjonen ber alle parter i konflikten om å respektere medisinske strukturer, ambulanser, ansatte og syke og skadede pasienter.

- Vi fordømmer plyndringen som har rammet våre klinikker i Bangui og Batangafo. Partene i konflikten må respektere menneskers rett til helsehjelp, sier Mørk.

I resten av landet, og i byer som Seleka også har tatt kontroll over, har mennesker på flukt vanskeligheter med å få tilgang til helsetjenester. Leger Uten Grensers arbeid fortsetter i Carnot, Paoua, Mboki, Zemio, Boguila, Batafango, Kabo, Sibut og Ndele.

Så snart sikkerhetssituasjonen tillater det, ønsker Leger Uten Grenser å undersøke de medisinske behovene i Bangui og andre byer rundt om i landet.

Leger Uten Grenser har gitt medisinsk nødhjelp i Den sentralafrikanske republikk siden 1996, og rundt 80 internasjonale feltarbeidere arbeider i fem av landets 17 prefekturer. Den kroniske humanitære krisen i Den sentralafrikanske republikk var på Leger Uten Grensers liste over ti glemte kriser i 2012.

Kilde: Leger Uten Grenser

Tagged with: , ,

Tips en venn Tips en venn

Siste kommentarer

    Ordtaket