Leger Uten Grenser hindres tilgang til voldsrammede områder i Myanmar

Leger Uten Grenser hindres tilgang til voldsrammede områder i Myanmar thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: November 5, 2012

(5.11.12): Volden i delstaten Rakhine i Mynamar hindrer Leger Uten Grenser å nå ut til lokalsamfunnene i området. Det haster med å få levert mer medisin.

I tillegg blir tusenvis av pasienter som er under langsiktig behandling avskåret fra sine medisinske tjenester, da mange av organisasjonens aktiviteter har vært stanset siden juni.

– Leger Uten Grenser kunne gjort mye mer for å hjelpe de nylig fordrevne, de som bor i midlertidige leirer, og fastboende som er blitt avskåret fra medisinsk hjelp alt for lenge. Men motsetningsforholdene i området hindrer oss fra å hjelpe, sier Kyrre Lind, styreleder i Leger Uten Grenser.

Det trengs en umiddelbar oppskalering av medisinsk hjelp i Rakhine. Leger Uten Grenser krever derfor uhindret adgang for å tilby helsetjenester til alle som trenger det.

Titusener uten helsetilbud De siste dagene har team fra Leger Uten Grenser i samarbeid med myndighetene og andre internasjonale hjelpeorganisasjoner vurdert de medisinske behovene til tusenvis av mennesker som nylig er fordrevet av vold i området rundt byen Sittwe. Leger Uten Grenser har kunnet bidra med noe mat, vann og helsehjelp, men siden disse menneskene har mistet hjemmene er de svært sårbare og helsesituasjonen kan raskt forverres. Trusler som rettes direkte mot hjelpeorganisasjoner som Leger Uten Grenser gjør det vanskelig å støtte de allerede overbelastede offentlige klinikkene i området, og å nå ut til nye fordrevne mennesker.

– At vi hindres fra å handle og i tillegg trues når vi gir medisinsk hjelp til de som trenger det, er sjokkerende. Titusener trenger umiddelbar medisinsk hjelp som de ikke får i dag, sier Kyrre Lind.

Disse forstyrrelsene rammer også Leger Uten Grensers langsiktige aktiviteter i landet. Den planlagte åpningen av et nytt helsesenter i Sittwe som blant annet skal gi aids-behandling, ble forrige uke utsatt på grunn av protester. I tillegg nærmer malariasesongen seg, og antall ubehandlede malariatilfeller vil stige raskt dersom de medisinske forsyningene ikke snart gjenopptas.

Krever uhindret adgang Prosjektene i Rakhine er blant Leger Uten Grensers aller største. Siden 2005 har hjelpeorganisasjonen gitt over en million mennesker grunnleggende helsehjelp og behandling for malaria, tuberkulose, aids, og fødselshjelp.

Pasientene kommer fra alle etniske og religiøse grupper i Rakhine, men siden volden brøt ut i juni i år, opererer Leger Uten Grenser nå med kun en brøkdel av kapasiteten på grunn av trusler og begrenset adgang. Titusenvis av fastboende som tidligere mottok helsehjelp, har nå gått uten hjelp i flere måneder.

Leger Uten Grenser har jobbet i Rakhine siden 1994. Organisasjonens medisinske aktiviteter består hovedsakelig av helsehjelp med spesiell vekt på reproduktiv helse, malaria, hiv og tuberkulose. I 2011 utførte Leger Uten Grenser 487.000 konsultasjoner. Av disse ble nesten 75.000 behandlet for malaria, og nesten 24.000 var i forbindelse med fødselshjelp. 600 aids-pasienter har fått livreddende behandling. Leger Uten Grenser har rundt 300 ansatte i Rakhine, men på grunn av at aktiviteten nå hindres vil mange miste jobben.

Kilde: Leger Uten Grenser

Tagged with: , ,

Tips en venn Tips en venn

Siste kommentarer

    Ordtaket