Leger Uten Grenser behandler bombeofre

Leger Uten Grenser behandler bombeofre thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: September 11, 2012

Ettermiddagen mandag 10. september gikk en bombe av i Kunduz-provinsen, nord i Afghanistan. Leger Uten Grenser tok imot 37 mennesker på sitt sykehus.

13 var allerede døde ved ankomst til sykehuset.

- Eksplosjonen gikk av nær sykehuset, og pasientene begynte å ankomme etter få minutter. Å håndtere slike situasjoner er en kamp mot klokka, sier styreleder i Leger Uten Grenser, Kyrre Lind.

14 pasienter ble stabilisert, behandlet og sendt hjem. Ni ble innlagt på sykehuset. En av disse døde senere av skadene. Flesteparten av pasientene hadde eksplosjonsskader som brudd-, hode- og mageskader.

Foto: Michael Goldfarb

Hurtig hjelp
- I slike situasjoner setter vi i verk en egen mottaksplan for store tilstrømminger av skadede. Planen gjør det mulig for medisinsk personell å raskt identifisere pasientenes medisinske behov og prioritere dem deretter, sier Lind.

Leger Uten Grenser har drevet et sykehus i Kunduz siden august 2011, hvor hjelpeorganisasjonen har tilbudt akuttkirurgi og oppfølgingsbehandling til mennesker som er skadet i konflikten. Flere hundre pasienter har fått behandling siden sykehuset åpnet.

Våpenfrie sykehus
Av hensyn til pasientenes sikkerhet, tillater Leger Uten Grenser ingen våpen på sine sykehus og klinikker i Afghanistan.

Leger Uten Grenser jobber også ved Ahmed Shah Baba sykehus i Kabul og Boost sykehus i Lashkar Gah, hovedsatden i Helmand-provinsen. Begge steder gir Leger Uten Grenser gratis medisinsk hjelp ved alle avdelinger. Hjelpeorganisasjonen planlegger også å gjenåpne et mor-barn-sykehus i Khost-provinsen, etter at aktivitetene ved dette sykehuset tidligere i år ble innstilt.

Kilde: Leger Uten Grenser

Tagged with: , , ,

Tips en venn Tips en venn

Siste kommentarer

    Ordtaket