Leger Uten Grenser gjør krigskirurgi i Syria

Leger Uten Grenser gjør krigskirurgi i Syria thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: August 21, 2012

Hjelpeorganisasjonen har siden juni jobbet i landet uten myndighetenes tillatelse.

300 pasienter har så langt vært innlagt på Leger Uten Grensers provisoriske sykehus. 150 pasienter er blitt operert, de fleste av dem for konfliktrelaterte skader forårsaket av tungt artilleri og bomber.

1 av 10 pasienter er kvinner. 2 av 10 er under 20 år.

Risikerer livet for hjelp 
- Vi står overfor betydelige utfordringer, spesielt med tanke på sikkerheten. Det er vanskelig for sårede å nå fram til sykehuset, og det er vanskelig å skaffe forsyninger, sier styreleder i Leger Uten Grenser, Kyrre Lind.

Foto: Leger Uten Grenser

Enkelte av pasientene må reise langt for å nå fram til sykehuset.

- Disse menneskene risikerer at skadene deres blir verre, eller til og med å miste livet. Dette viser med all tydelighet hvor vanskelig det er å få medisinsk hjelp i Syria i dag, sier Lind.

Villa ble sykehus
I midten av juni identifiserte Leger Uten Grenser og en gruppe syriske leger en tom toetasjers villa, som i løpet av bare seks dager ble bygd om til et sykehus. Sykehuset åpnet 21. juni, og har 12 senger, operasjonsstue og akuttmottak.

- De første pasientene ankom allerede 22. juni. Siden konflikten er så voldsom, ble kapasiteten fort sprengt. Sykehusteamet måtte blant annet sette senger ute på terrassen for å få plass til sårede. Det finnes apoteker og klinikker i området, men dette er det eneste sykehuset, sier Lind.

Gjør ikke forskjell
Sykehuset ligger i et opprørerkontrollert område.

- Vi ønsker også å jobbe i myndighetskontrollerte områder, men får ikke tilgang. På vårt sykehus gjør vi overhodet ingen forskjell på regimets støttespillere og motstandere, sier Lind.

Kilde: Leger Uten Grenser

Tagged with: ,

Tips en venn Tips en venn

Siste kommentarer

    Ordtaket