Mange næringsdrivende får nå skatteoppgjør

Mange næringsdrivende får nå skatteoppgjør thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: July 24, 2012

Related

  Tidligere har alle som er personlig næringsdrivende måttet vente til oktober med å få skatteoppgjøret sitt. Fra i år omfattes de næringsdrivende for første gang av ordningen med tidligere skatteoppgjør.

  - Nesten 192 000 personlig næringsdrivende får skatteoppgjøret sitt fra i morgen. Det vil si at rundt halvparten av alle personlig næringsdrivende i landet får skatteoppgjøret sitt allerede nå, og det vil kunne være enda flere som får oppgjøret sitt i løpet av sommeren, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Skattedirektoratet Anette Bjerke.

  Frem til 17. oktober blir det løpende skatteoppgjør hvor både næringsdrivende og lønnstakere og pensjonister vil få skatteoppgjør.

  Selskaper omfattes ikke av ordningen med løpende skatteoppgjør, og disse får skatteoppgjøret sitt 17. oktober. Mange personlig næringsdrivende vil fortsatt få skatteoppgjøret sitt i oktober, slik de er vant med fra tidligere år. Det samme gjelder en del lønnstakere og pensjonister.

  - Behovet for lengre saksbehandlingstid ved enkelte likningsforhold innebærer at en god del av de næringsdrivende likevel ikke kan regne med tidlig skatteoppgjør, sier Bjerke.

  Kan ikke si når den enkelte får sitt oppgjør

  Det er til sammen rundt 390 000 skattytere som får skatteoppgjøret sitt fra 25. juli. I underkant av 200 000 av disse er lønnstakere og pensjonister.

  Av de 390 000 skattyterne som får oppgjør nå, får rundt 240 000 til sammen 4,74 milliarder kroner til gode. I gjennomsnitt er dette 19 759 kroner per skattyter.  Rundt 115 000 skattytere får restskatt i dette oppgjøret. Til sammen må disse betale rundt 4,4 milliarder kroner, i gjennomsnitt 37 800 kroner per skattyter som får restskatt.

  Det er utlignet 50,2 milliarder kroner i skatt og avgift i denne skatteoppgjørspuljen.

  - Skatteoppgjøret kommer når selvangivelsen er ferdig behandlet. Dessverre har verken våre veiledere eller kemneren mulighet til å si når den enkelte skattyter får det endelige skatteoppgjøret sitt, om skattyter får restskatt eller penger til gode, sier Anette Bjerke.

  Kilde: Skatteetaten

  Tagged with: ,

  Tips en venn Tips en venn

  Siste kommentarer

   Ordtaket