Bekkemellems oppgjør med kirken

Bekkemellems oppgjør med kirken thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...
By
Published: November 1, 2009

Related

  Foto: Ragnar Arvidssøn Hegre-Joramo
  Foto: Ragnar Arvidssøn Hegre-Joramo

  Eks-statsråd Karita Bekkemellems bok har endelig (?) kommet ut og sensasjonshungrige journalister seg og anmeldere har kastet seg over den som en flokk vampyrer som har vært i sine kister for lenge. Endelig en blodfersk sak å skrive om! Inntil nylig så hadde man kun svineinfluensaen å skrive hjem til redaktørene på loftet i Akersgata om. Og det er jo begrenset hvor lenge man kan holde den ballongen flyvende, for å bruke et aktuelt begrep…

  Det er mest de sidene som omhandler hennes forhold til andre statsråder og statsministeren som har fanget interessen. Men eks-statsråden har også tatt for seg andre sider av jobben som statsråd. Nemlig hennes innsats for å fremme homopolitiske verdier og agenda i samfunnet, og da spesielt kirken. Hun sier at hun var, og er fortsatt, opptatt av at kirken ikke skal ha frihet til å mene eller gjøre hva den mener er rett i denne saken. Etter hennes syn undertrykker den minoriteter og dette er utrolig provoserende for hennes rettferdighetssans. Derfor bør de heller ikke ha religionsfrihet på dette feltet.

  Det er mange svakheter og mangler ved hennes argumentasjon. For det første mener altså Bekkemellem at kirken har å mene det hun mener til enhver tid om andre og deres liv? Hva da om hun selv befinner seg på siden av hva andre oppfatter som rett, da skal hun selv utsettes for tvang og press for å føye seg? Er dette hva hun oppfatter som demokrati og ytringsfrihet? Eller gjelder dette prinsippet om delvis trosfrihet kun kirken?
  Et annet spørsmål blir om hun ikke finner det en smule motstridende å bruke samme midler mot kirken som hun hevder denne bruker mot andre? Hun vil diskriminere et religiøst mindretall fordi de “diskriminerer” en minoritet. Per i dag er ikke “de homofile” lenger i mindretall. De tilhører det politisk korrekte og har politisk og økonomisk støtte som andre minoriteter bare kan drømme om. Kirken derimot kjemper en for mange tapt kamp mot politisk styring og tvang. Om de ikke gjør som de får beskjed om så skal dette tvinges gjennom!

  Nei, Karita. Du fremstår ikke som særlig troverdig i din tynne argumentasjon. Jeg beundrer deg for din iver og ønske om å hjelpe minoriteter. Men dette kan aldri rettferdiggjøre maktbruk mot andre menneskers overbevisning og tro.

  Tagged with: ,

  Tips en venn Tips en venn

  Siste kommentarer

   Ordtaket