Norsk valg mindre troverdig enn kongolesisk rettsak

Norsk valg mindre troverdig enn kongolesisk rettsak thumbnail
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
By
Published: September 8, 2009

Related

  Jeg har valget langt opp i halsen. Og det uten å ha sett en skikkelig debatt på fjernsyn. Politiske kommentarer og reklame har jeg også i stor grad styrt unna. Faktisk føler jeg meg nesten skamfull over hvor lite jeg har engasjert meg. Jeg som er et samfunnsinteressert og oppegående menneske (noen vil kanskje bestride det siste) har forholdt meg bortimot likegyldig til valginnspurten.

  Hvorfor? Jo, det skal jeg si deg. Hvert år øker politikerne løftet sitt. Man blir mer og mer desperate etter å vinne folkets og medias gunst, så man bruker sterke ord og løfter. Når så mandagen kommer og man våkner opp fra den politiske maktrusen, så innser man at de fleste av disse løftene kan bli vrien å holde, så unnskylder man seg med at man ikke husker eller mente noe annet, eller en annen patetisk unnskyldning. Det er faktisk så ille at de gir meg skikkelig “hang-over”, jeg som aldri var med på valgfesten.

  Jeg skal stemme, det er klart, men hva er det blitt til når partiene og kandidatene jobber som aldri før for å vinne din stemme, mens interessen er synkende? Snakk om ond sirkel. Politikerne – i godt driv sammen med en sensasjonshungrig presse, bøter på problemet med å bruke enda sterkere ord og løfter. De kjemper tross alt om din oppmerksom mot en viss kongolesisk rettssak som minner mer om en skikkelig dårlig episode av “Boston legal” som aldri ble satt opp på TV-skjermene.

  Men hallo, det er faktisk langt mer spennende å følge denne rettsaken enn den norske valgdebatten. De (kongolesiske aktoratet) er i motsetning til mange norske politikere faktisk troverdig: De sier at de vil ha penger og at de to nordmennene vil bli dømt og jeg har merkelig nok ingen som helst problem med å tro det.

  Så er spørsmålet, hvem har egentlig det største troverdighetsproblemet?

  Foto: Stortinget

  Tagged with: , ,

  Tips en venn Tips en venn

  Siste kommentarer

   Ordtaket